Reiki behandelingen

Reiki behandelingen

Je kunt jezelf een behandeling geven, andere mensen behandelen zittend op een stoel of liggend op een massagetafel.

Je kunt werken met een aantal vaste handposities aan de voorkant en aan de achterkant van je lichaam. Je houdt hierbij altijd al je kleding aan.
Maar je hebt ook Reikimasters die puur op hun intuïtie behandelingen geven. Dit zijn behandelingen waar men eerst het lichaam afscant met de handen. Eventuele blokkades worden als eerste gevoeld en hier wordt als eerste Reiki aangegeven. Daarna wordt er verder gegaan met de normale behandeling.

Intuïtief behandelen
Deze manier van behandelen heeft bij mij een grote voorkeur.
Dit gaat niet zomaar, je moet je hierin trainen.
Dit kun je alleen als je je gedachte, je denken helemaal kunt uitschakelen, je kunt richten op degene die je aan het behandelen bent.
Tijdens het behandelen van klanten gebeuren de dingen dan gewoon zoals het heeft moeten zijn. Ik krijg gevoelens, signalen door.
Je legt je handen op het lichaam van de klant op heel andere plaatsen dan de standaard behandelplaatsen en een tijdsduur is eigenlijk nooit van te voren te bepalen. Je kunt geleid worden door een stem in je hoofd die zegt ga door of stop maar, zo is het genoeg. Er gebeuren dingen waar je zelf geen woorden voor hebt. Je kunt energieën leren zien, negatief of positief, kleuren van chakra's en de aura van de klant. Ik wissel ook altijd met de klant na de behandeling deze gevoelens uit, wat zij gevoeld hebben en of dit overeen komt met de gevoelens die je zelf gehad hebt. Dit is een blijvend leerproces waarvan je echt kan genieten.

Tot zover mijn visie over Reiki.
Het is mijn weg, de weg van mijn hart.

Het geeft niets welke weg je bewandelt,
Als het maar de weg van jouw hart is....