Chakra's

Chakra's

Het zijn de energie centrums ook wel de krachtwielen genoemd van ons lichaam.

Zoals we allemaal weten hebben we 7 Chakra's op ons lichaam, waarvan elke chakra een eigen functie heeft in het lichaam. De chakra's nemen energie op en staan deze weer af aan de organen in ons lichaam. Vanaf de tweede tot en met de zesde Chakra zijn onze Chakra's naar twee kanten gericht ( zie het bijgaand plaatje). Ons lichaam bevat veel meer chakra's maar we spreken voor het gemak over deze zeven hoofdchakra's. Ze hebben allemaal hun eigen kleur, zie voor meer informatie de beschrijvingen.

UITLEG

Bij de uitleg over de eerste chakra heb ik verteld dat de eerste chakra in verbinding staat met de kruinchakra. Dit betekent een verbinding met de aardse chakra en de kosmische chakra. Zo ook de tweede en de zesde chakra een verbinding vormen: je lichaamschakra en je inzichten chakra. De derde en vijfde chakra zijn ook onderling verbonden en staan voor je gevoel en je emoties.

De onderste drie (1-2-3) chakra's zijn aards gericht dus op het fysieke lichaam. De bovenste drie (5-6-7) chakra's zijn gericht op onze ziel. Hieruit blijkt dat de vierde chakra het middelpunt is van de onderste en bovenste drie chakra's. Hier draait alles om heen: de liefde en tevens scheidsrechter van wat jij denkt en ervaart.

Een Chakra lezer kan de kleuren van de chakra's zien en/of de blokkades voelen. Door deze te behandelen brengt hij ze weer in evenwicht waardoor zei hun energiestroom weer in voldoende mate kunnen doorgeven.

Er zijn natuurlijk nog veel meer methoden om de chakra's in balans te krijgen. Misschien dat we dit lijstje in de toekomst weer wat verder uit breiden met bijvoorbeeld een Klankschaal of een eventuele Holistischpulsing behandeling.

"Alles is geven en ontvangen."

"Zelfs het kleinste gebaar keert eens bij je terug."